Tortellini cu legume
PrinteazaO reteta de tortellini cu legume din oua, faina, branza telemea, sos pesto, mix de salata, busuioc verde, ardei iute, smantana, sare, piper, ulei de masline, lamaie, nuci caju, alune si migdale.
- 4 ouă
- 400 g făină
- 400 g brânză telemea
- o lingură de sos pesto
- doi morcovi
- un pachet de mix de salată
- busuioc verde
- un ardei iute mic
- 200 ml smântână
- sare
- piper
- ulei de măsline
- o lămâie
- nuci caju
- alune
- migdale
Mod de preparare:
Făina se amestecă într-un castron împreună cu ouăle şi jumătate de linguriţă de sare. Se frământă până rezultă un aluat omogen, se lasă să se odihnească zece minute, apoi se întinde într-o foaie subţire.
Intr-un castron se amestecă brânza telemea rasă cu sosul pesto, piper după gust şi două linguri de smântână. Se decupează rondele din aluat, se pune umplutură la mijloc, se împăturesc şi formă de tortellini.
Se fierb în apă cu sare până ies la suprafaţă, se clătesc cu apă rece şi se pun într-un castron. Intr-un bol separat se amestecă mixul de salată cu morcovii fierţi şi tăiaţi rondele, ardeiul iute tocat mărunt şi busuioc verde tocat.
Se stropesc cu puţin ulei şi suc de lămâie, se amestecă şi se servesc alături de tortellini fierbinţi. La salată se mai pot adăuga nuci caju, alune sau migdale tocate mărunt.
Poftă bună!