Tortellini cu prosciutto
PrinteazaTortellini cu prosciutto din: tortellini, prosciutto, ceapa, ciuperci, usturoi, rosii, ulei, oregano, sare, piper, parmezan, cascaval.
- 250 g tortellini proaspete cu prosciuto
- 1 ceapă
- 1 borcan ciuperci tăiate
- 1 căţel de usturoi
- 550 g roşii decojite în bulion
- 3 linguri ulei
- oregano uscat
- sare
- piper
- 3 linguri parmezan ras
- 4 linguri caşcaval ras
Mod de preparare:
Toci mărunt ceapa curăţată. Scurgi ciupercile. Inăbuşi 2-3 minute, în ulei încins, ceapa şi ciupercile, apoi stingi cu o cană de apă şi laşi să fiarbă 10-15 minute.
Adaugi roşiile pasate în blender, usturoiul tăiat în jumate, oregano, sare şi piper după gust. Fierbi sosul 5-7 minute. Separat fierbi tortellini în apă uşor sărată, 7-8 minute, îi scurgi şi îi amesteci cu sosul.
Ii pui în 2 vase termorezistente şi îi presari cu brânzeturile rase.
Coci la foc mediu, până se rumenesc.
Pofta buna!