Tortellini cu sos de ciuperci
PrinteazaTortellini cu sos de ciuperci din: tortellini cu branza, ciuperci, capere, ceapa, usturoi, smantana, parmezan, unt, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, cimbru, rosii.
- 450 g tortellini cu brânză
- 300 g ciuperci
- 60 g capere murate
- două cepe
- usturoi
- o jumătate de cană de smântână
- 100 g parmezan
- 45 g unt
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
- cimbru
- roşii
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în feliuţe subţiri. Se călesc în puţin ulei de măsline, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se racească. Cepele şi doi caţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc până când încep să se înmoaie. Se adaugă smântână şi parmezanul şi se fierb la foc mic, ca să nu se transforme în brânză. Se condimentează cu sare şi cu piper, se adaugă ciupercile şi se mai fierbe cinci minute.
Tortellini se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se scurg de apă şi se pun într-un castron. Se toarnă deasupra sosul de ^ smantana cu ciuperci, se presară pătrunjel sau cimbru tocat şi se amestecă. Se servesc cu salată de roşii cu usturoi.
Poftă bună!