Tortellini prajite cu pui thailandez, ghimbir si castane
PrinteazaTortellini prajite cu pui thailandez, ghimbir si castane din: ghimbir proaspăt, usturoi, iarbă lămâioasă, pulpe de pui, coriandru proaspăt, ulei de susan, ou, malai, castane de apă la conservă, sare, piper negru proaspăt, paste, ulei de măsline.
Ingrediente:
- 2 bucăţi de ghimbir proaspăt, decojite
- 2 căţei de usturoi, decojiţi
- 3 tulpini de iarbă lămâioasă
- 4 pulpe de pui, de preferinţă organic, fără os
- 2 mâini bune de coriandru proaspăt, cu tot cu tulpini
- 2 linguri de ulei de susan
- 1 ou
- 2 linguriţe cu vârf de mălai
- 2 mâini zdravene de castane de apă la conservă
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
paste după reţeta de bază- ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-un robot de bucătărie, procesaţi ghimbirul, usturoiul şi tulpinile de iarbă lămâioasă.
Adăugaţi carnea de pasăre şi mai pasaţi încă un minut.
Adăugaţi restul ingredientelor, cu excepţia pastelor, şi continuaţi să le mixaţi, cu ajutorul robotului, până când obţineţi o textură interesantă, cât mai omogenă.
Umpleţi pastele tortellini cu această compoziţie. După ce sunt gata, fierbeţi-le timp de 3-4 minute în apă clocotită cu sare.
Apoi scoateţi-le, scurgeţi-le şi puneţi-le într-o tigaie antiaderentă bine încinsă, în care aţi pus câteva linguri de ulei de măsline.
Prăjiţi-le până ce una dintre părţi este crocantă şi rumenă, apoi scoateţi-le imediat din tigaie şi serviţi-le alături de sosul prezentat mai jos.
Tortellini prajite cu pui thailandez, ghimbir si castane
Pofta buna!