Tortellini cu prosciutto

Printeaza

Tortellini cu prosciutto:Aceste paste umplute, de forma unor ineluşe, ca si cele mai mari, numite tortellini, îşi au originea în regiunea italiană Emilia, în special în zona din jurul oraşelor Bologna şi Modena.

Umplutura din tortellini constă de obicei în brânzeturile şi mezelurile specifice regiunii respective – prosciutto în Parma, salam mortadella rotund în Bologna, carne tocată şi brânză parmezan.

Tortellini sunt servite în mod tradiţional într-o supă de carne făcută în casa. Se spune ca forma acestor paste a fost inspirată de forma buricului unei femei, pe care un hangiu a pândit-o odată prin gaura cheii. După unefe surse, posesoarea acestui buric era Lucreţia Borgia, iar după altele era nimeni alta decât zeiţa Venus; se pare ca amândouă au vizitat această regiune.

Pentru a prepara faimoasa şuncă de Parma, numită prosciutto, porcii sunt îngrăşaţi cu zerul care rămâne după fabricarea brânzei Parmigiano Reggiano. Carnea de porc obţinută în acest fel este de o calitate deosebită. Ea se marinează în sare şi apoi este lăsată să se usuce în aer liber, fara a fi afumată.

Şunca are nevoie de aproape 12 luni pentru a se matura; ea capătă o aromă specială, asemănătoare cu a nucilor. Cele mai bune şunci prosciutto sunt cele care se fac în satul Langhirano.

Tortellini cu prosciutto

Tortellini cu prosciutto

Pofta buna!

 

Tortellini gratinati cu legume

Tortellini gratinati cu legume din: tortellini, sare, dovlecei, unt, usturoi, oua, lapte, parmezan, piper, nucsoara. Ingrediente: 500 g tortellini sare 400 g dovlecei 3 linguri de unt 2 căţei de usturoi 3 ouă 250 ml lapte 100 g parmezan proaspăt ras piper nucşoară proaspăt rasă   Mod de preparare: Se fierb pastele al dente în […]

Tortellini cu creveti

Tortellini cu creveti din: faina, oua, ulei, sare, ceapa, ghimbir, usturoi, creveti, sos de soia, ardei, ulei de susan. Ingrediente: 300 g făină 4 ouă 1 lingură de ulei sare 1 legătură de ceapă verde 1 bucată de ghimbir (de cca 3 cm) 2 căţei de usturoi 350 g creveţi decorticaţi fierţi 1 lingură de […]

Tortellini cu carne si legume

Tortellini cu carne si legume din: faina, oua, carne de porc, carne de pui, bacon, parmezan, nucsoara, linte, ardei iute, ulei de masline, ciouperci, sare, piper, salata. sos de cascaval, sos de rosii. Ingrediente: 500 g făină 3 ouă 75 g carne de porc 75 g carne de pui 100 g bacon 100 g parmeza […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • tortellini cu prosciutto

1 comentariu

  1. Si reteta unde este? tortelini nu sunt?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.