Tortellini cu pui
PrinteazaO reteta de tortellini cu pui din: piept de pui, tortellini, smantana, faina, usturoi, patrunjel, parmezan, ulei de masline, sare si piper.
- 300 g piept de pui
- 300 g tortellini
- 200 g smântână de gătit
- 2 linguri făină
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 3 linguri parmezan
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun tortellini la fiert în apă clocotită cu sare şi se fierb 10-11 minute. Când sunt gata, se scot într-o strecurătoare,se clătesc sub jet de apă rece şi se pun la scurs.
Pieptul de pui se taie felii subţiri, se unge cu ulei de măsline şi se presară cu sare şi piper, după gust. Se frig feliile de carne într-o tigaie de teflon sau pe grătar, apoi se taie fâşii subţiri.
Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte cu lama unui cuţit şi se căleşte într-o tigaie cu ulei încins, după care se scoate. Se adaugă peste ulei smântână amestecată cu făina şi se dă sosul în câteva clocote.
Se adaugă pastele scurse, pieptul de pui, pătrunjelul tocat fin, parmezanul şi se lasă pe foc un minut, cât să se pătrundă aromele. Se servesc calde.
Tortellini cu pui
Pofta buna!