Tortellini cu ricotta si lamaie in sos de unt cu salvie
PrinteazaTortellini cu ricotta si lamaie in sos de unt cu salvie din: brânză ricotta, lamaie, brânză pecorino, parmezan, sare, piper negru proaspăt măcinat, paste tortellini, unt, frunze de salvie.
Ingrediente:
- 400 g brânză ricotta, de preferinţă de bivoliţă
- sucul şi coaja de la 2 lămâi
- 1 mână bună de brânză pecorino rasă
- 1 mână zdravănă de parmezan ras
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- paste tortellini
- 2 bucăţi mari de unt
- 1 mână bună de frunze de salvie
Mod de preparare:
Cu ajutorul unei furculiţe, amestecaţi ricotta, coaja de lămâie, brânza pecorino şi cea mai mare parte din parmezan şi asezonaţi-le cu grijă.
Umpleţi fiecare tortellini cu o linguriţă de umplutură şi fierbeţi-le în apă clocotită cu sare timp de 3-4 minute.
Incălziţi o tigaie mare, topiţi untul şi căliţi frunzele de salvie până când devin crocante, iar untul începe să facă spumă, fără să-şi schimbe însă culoarea.
Puneţi şi pastele tortellini, bine scurse, şi stoarceţi o parte din sucul de lămâie, în funcţie de gust. Serviţi imediat şi presăraţi deasupra cu generozitate parmezanul rămas.
Tortellini cu ricotta si lamaie in sos de unt cu salvie
Pofta buna!