Tortellini cu ricotta, spanac şi bacon
PrinteazaTortellini cu ricotta, spanac şi bacon
- 250g tortellini umplute
- 2 felii de bacon
- 25g miez de nucă
- coaja a 1/2 de lămâie şi zeama unei lămâi
- 1 lingură de parmezan ras fin, plus extra pentru servire
- 1lingură de ulei de măsline, plus extra pentru servire
- 100 g spanac pentru salată
- 2 linguri de ricotta
Mod de preparare:
Se încălzeşte grillul. Se fierb pastele urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se pun într-o strecurătoare şi se răcesc sub jetul de apă rece. între timp, se pune baconul pe o tavă şi se coace la grill până devine crocant pe margini.
Când este aproape gata, se pun nucile în tavă pentru a se prăji puţin. Baconul se rupe în fâşii.Se amestecă zeama şi coaja de lămâie cu parmezan si ulei într-un bol mare.
Se asezonează cu piper, apoi se adaugă spanacul, tortellini, baconul si nucile. Se amestecă bine, se adaugă ricotta în bucăţi mici şi se asezonează după gust. Laservire, se mai adaugă parmezan şi puţin ulei, în funcţie de preferinţe.
Pofta buna!