Tortellini cu spanac şi ricotta

Printeaza

Aromele delicate ale spanacului şi ale brânzei ricotta se potrivesc foarte bine împreună. Combinaţia este foarte des întâlnită în bucătăria italiană. Există o reţetă de lasagne şi una de gnocchi cu spanac şi brânză ricotta. Umplutura pentru tortellini făcută din spanac şi ricotta este foarte fină şi cremoasâ; făcuţi astfel, tortellini se vor servi stropiţi cu puţin ulei de măsline şi cu parmezan ras deasupra sau acoperiţi cu un sos din roşii proaspete, făcut în casă.

Deşi este considerată o brânză, ricotta este de fapt un produs lactat secundar, fiind obţinută din zerul rămas după fabricarea anumitor soiuri de brânză, cum ar fi mozzarella sau provolone. Cuvântul ricotta înseamnă „încălzit din nou”, făcând trimitere la faptul că pentru producerea ei materia primă trebuie încălzită de două ori. Ricotta este un fel de brânză albă, cremoasâ, puţin dulceagă, cu o textură fină, granulată, nesărată şi având un conţinut scăzut de grăsime.

Tortellini cu spanac şi ricotta

Tortellini cu spanac şi ricotta

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tortellini cu ricotta si spanac
  • tortellini cu spanac si ricotta
  • tortellini cu spanac si ricota

1 comentariu

  1. Maria Antonescu

    Buni rau astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.