Tortellini cu spanac şi sos – reteta usor de preparat
PrinteazaTortellini cu spanac şi sos: faina, sare, oua, branza de vaci, spanac, broccoli, ceapa rosie, rosii, usturoi, arde iute, ulei de masline, sare, busuioc.
- 400 g făină
- o linguriţă cu sare
- două ouă
- 100 g brânză de vaci
- 200 g spanac
- 100 g broccoli
- două cepe roşii
- 4 căţei de usturoi
- 6 roşii
- un ardei iute
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în uleiul de măsline împreună cu ardeiul iute tăiat cubuleţe.
Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt, sare şi piper.
Se fierb până scade sosul, se iau de pe foc şi se păstrează la cald.
Ouăle se amestecă cu o linguriţă cu sare şi făina până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare.
Broccoli şi spanacul se fierb, se pasează, se amestecă bine cu brânza de vaci, sare şi piper.
Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se taie rondele cu un pahar, se pune umplutură pe o jumătate a fiecărei rondele, se acoperă cu aluatul rămas, se presează marginile apoi se unesc colţurile.
Se fierb în apă cu puţină sare, se scurg şi se pun într-un bol
Tortellini cu spanac şi sos
Pofta buna!
poate iti place si:
Tortellini cu sos de carne
Tortellini cu sos de carne din: tortellini, carne de curcan, bulion, sare, ceapa, unt, cascaval, fulgi de migdale. Ingrediente: o pungă tortellini cu spanac 200 g carne tocată de curcan o lingură bulion sau sos de roşii o ceapă un praf sare 50 g unt 50 g caşcaval 2-3 linguri fulgi de migdale prăjite […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tortellini cu spanac