Tortellini umplute cu creveti
PrinteazaTortellini umplute cu creveti din: oua, faina, sare, creveti, branza ricotta, suc de lamaie, chili, sare, piper, unt, ceapa, sofran, smantana, suc de lamaie, esenta de vanilie, patrunjel.
aluat:
- 3 oua
- 400 g faina
- 1 praf sare
umplutura:
- 300 g creveti decorticati si curatati
- 150 g branza ricotta
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 praf chili
- sare
- piper
sos:
- 1 lingura unt
- 1 ceapa
- 1 praf sofran
- 200 ml smantana
- duc de lamaie
- cateva picaturi esenta de vanilie
- patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
Se prepara aluatul: se asaza faina gramajoara pe planseta, se presara sare si se face o gropita la mijloc. In gropita se sparg ouale. Se amesteca impreuna cu faina de pe margini si se framanta aluatul. Se lasa sa se odihneasca 30 min.
Se paseaza crevetii si se amesteca impreuna cu ricotta, suc de lamaie, chili, sare si piper. Se intinde o foaie subtire de aluat (cca 2 mm ) grosime) si se decupeaza patrate (7 cm). In mijlocul fiecaruia se asaza cate o lingurita de umplutura.
Se ung cu ou batut laturile j patratelor si se pliaza in triunghi. Apoi se pliaza triunghiul de mai multe oripana se formeaza o banda. Capetele ei se unesc, circular. Se preseaza in jurul unui betior si toate marginile de aluat care atarna se pliaza catre interior.
Tortellini astfel obtinuti se fierb 3-5 min. in apa clocotita cu sare.
Intre timp se prepara sosul: se topeste untul si se caleste ceapa tocata; apoi se adauga sofranul si se prajeste 2 min. Se toarna smantana, sare si piper si se fierbe 2 min. Se adauga suc de lamaie si vanilie.
Tortellini se lasa sa se scurga si se inglobeaza in sos; se orneaza cu patrunjel.
Tortellini umplute cu creveti
Pofta buna!