Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii

Printeaza

O reteta de tortellini umplute cu scoici si salsa calduta de rosii din: sofran, faina, ou, galbenus de ou, ulei de masline, scoici, frisca, ardei iute, coaja de lamaie, ceapa, rosii cherry, otet de vin alb si frunze de busuioc..

Ingrediente:Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii

pentru aluatul de paste cu sofran:

  • 1 vârf de cuţit de firişoare de şofran
  • 225g făină, plus extra pentru frământare,  şi tortellini
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 2 linguriţe ulei de măsline

pentru mousse:

  • 16 scoici mari, fără icre
  • 100ml frişcă lichidă
  • 1 vârf de cuţit de ardei iute cayenne
  • coaja unei lămâi

pentru salsa calduta de rosii:

  • 2 cepe mici
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 400g de roşii cherry, tăiate în jumătate sau în sferturi, în funcţie de dimensiuni
  • 1 lingură de oţet din vin alb
  • 1 mână de frunze de busuioc, rupte în bucăţi

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului de paste, se infuzează şofranul în 2 linguriţe de apă fierbinte, timp de 5 minute, apoi se toarnă apa într-un mixer şi se scoate şofranul. Se adaugă restul ingredientelor şi puţină sare. Se mixează până când compoziţia formează cocoloaşe, care se omogenizează prin frământare.

Apoi, se pune pe o suprafaţă presărată cu făină şi se frământă până se obţine un aluat moale şi omogen. Se înveleşte în folie de plastic şi se lasă să se odihnească cel puţin 30 de minute. Poate fi preparată cu 2 zile înainte şi ţinută la rece.

Se pun de o parte 6 dintre cele mai frumoase scoici, apoi se prepară un mousse din cele 10 rămase. Pentru a face asta, se pun 5 scoici într-un mixer şi se mixează până se obţine un piure fin, apoi, gradual, se toarnă frişca lichidă – este important ca, la acest stadiu, să nu adăugaţi sare căci va deveni prea gros. Se pune mousse-ul astfel obţinut într-un bol.

Cele 5 scoici rămase se taie la dimensiunile boabelor de porumb, apoi se încorporează în mousse împreună cu ardeiul iute, coaja de lămâie, tarhonul şi abia la sfârşit, sare şi piper. Se acoperă şi se răceşte.

Se pregăteşte maşina de făcut paste. Coca se întinde în forma unui dreptunghi. Se setează maşina la cel mai gros nivel şi se rulează coca de 2-3 ori, apoi se tot rulează până ajunge la cel mai subţire nivel. Se pune fâşia lungă pe o suprafaţă presărată cu făină şi se taie în 12 cercuri cu un cutter de 10cm. Se pune o lingură de mousse în mijlocul fiecărui cerc, apoi se împăturesc tortellini.

PREPARAREA UNOR TORTELLINI PERFECŢI:

Pe rând, se umezeşte marginea fiecărui cerc. Se împătureşte aluatul peste umplutură, formând un semicerc, apoi se presează marginile pentru a sigila. 2 Începeţi să modelaţi fiecare tortellini, presând mijlocul cu umplutură cu degetul mic. 3 Se unesc cu grijă marginile exterioare ale semicercului, păstrând degetele în aceeaşi poziţie. 4 Se presează uşor pentru a sigila şi se împătureşte pentru a obţine o formă clasică de tortellini. Se pun tortellini pe o tavă cu făină până sunt gata de fiert.

Pentru a pregăti salsa de tomate, se căleşte ceapa într-o tigaie cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline, până încep să se caramelizeze şi devin aurii. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă roşiile şi oţetul, se pune şi busuiocul şi se lasă deoparte..

La servire, se taie pe orizontală cele 6 scoici rămase. Se dă în clocot un vas mare cu apă cu sare şi 1 lingură de ulei de măsline. Se fierb tortellini timp de 4 minute, apoi se pun în apă cu gheaţă

Se încinge o tigaie de teflon cu uleiul rămas, se adaugă jumătăţile de scoică şi se prăjesc timp de 30 de secunde pe ambele laturi. Se reîncălzesc pastele, apoi se pun pe farfurii şi se serveşte imediat.

Se aşază un inel în mijlocul farfuriei şi se umple cu roşii, lăsând zeama obţinută în tigaie. 2 Se aşază 3 felii de scoică în trei puncte ale farfuriei, apoi se alternează cu 3 tortellini.

Se îndepărtează uşor inelul, lăsând roşiile frumos aranjate în mijlocul farfuriei. 4 Se toarnă zeama de la roşii peste tortellini şi scoici şi se serveşte imediat

Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii

Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.