Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci

Printeaza

O reteta de tortelloni cu dovleac si sos de nuci din: faina alba, oua, sare, dovleac, parmezan, miere, mustar, nucsoara, miez de nuca, unt, usturoi, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 4 ouă
  • sare

pentru umplutură:

  • 2 kg dovleac dulce
  • 5 linguri parmezan ras
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 praf de nucşoară

pentru asezonare:

  • 100 g miez de nucă
  • 50 g unt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie dovleacul felii şi coace-1 în cuptor până când se în­moaie. Intre timp, frământă un aluat neted şi tare din ingredientele indicate, acoperă-1 şi lasă-1 să se odihnească 30 de minute.

Indepărtează coaja dovleacului şi pasează pulpa. Adaugă muştarul, mierea, parmezanul ras, nucşoara şi sare, după gust. Amestecă până când obţii o compoziţie omogenă; dacă aceasta este prea apoasă, adaugă încă puţin parmezan.

Intinde aluatul în foaie subţire şi, lăsând o margine de 3-4 cm, distribuie grămăjoare din umplutură cu o distanţă de 2-3 cm între ele. Pliază marginea foii peste um­plutură şi lipeşte-o cu ajutorul degetelor, apoi taie pastele cu ajutorul unei rotiţe.

Topeşte untul într-o crăticioară şi pune usturoiul zdrobit şi rozmarinul curăţat de pe crenguţă. Adaugă nucile tocate, sare şi piper, după gust, şi lasă pe foc mic 5 minute, amestecând permanent.

Pune pastele într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le 2-3 minute. După ce se ridică la suprafaţă, scurge-le şi răstoarnă-le peste sosul de nuci. Amestecă bine şi serveşte pastele presărate cu parmezan ras.

Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci

Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.