Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci
PrinteazaO reteta de tortelloni cu dovleac si sos de nuci din: faina alba, oua, sare, dovleac, parmezan, miere, mustar, nucsoara, miez de nuca, unt, usturoi, rozmarin, sare si piper.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 4 ouă
- sare
pentru umplutură:
- 2 kg dovleac dulce
- 5 linguri parmezan ras
- 1 lingură miere
- 1 linguriţă muştar
- 1 praf de nucşoară
pentru asezonare:
- 100 g miez de nucă
- 50 g unt
- 1 căţel de usturoi
- 1 crenguţă de rozmarin
- 2 linguri parmezan ras
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie dovleacul felii şi coace-1 în cuptor până când se înmoaie. Intre timp, frământă un aluat neted şi tare din ingredientele indicate, acoperă-1 şi lasă-1 să se odihnească 30 de minute.
Indepărtează coaja dovleacului şi pasează pulpa. Adaugă muştarul, mierea, parmezanul ras, nucşoara şi sare, după gust. Amestecă până când obţii o compoziţie omogenă; dacă aceasta este prea apoasă, adaugă încă puţin parmezan.
Intinde aluatul în foaie subţire şi, lăsând o margine de 3-4 cm, distribuie grămăjoare din umplutură cu o distanţă de 2-3 cm între ele. Pliază marginea foii peste umplutură şi lipeşte-o cu ajutorul degetelor, apoi taie pastele cu ajutorul unei rotiţe.
Topeşte untul într-o crăticioară şi pune usturoiul zdrobit şi rozmarinul curăţat de pe crenguţă. Adaugă nucile tocate, sare şi piper, după gust, şi lasă pe foc mic 5 minute, amestecând permanent.
Pune pastele într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le 2-3 minute. După ce se ridică la suprafaţă, scurge-le şi răstoarnă-le peste sosul de nuci. Amestecă bine şi serveşte pastele presărate cu parmezan ras.
Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci
Poftă bună!