Tortelloni cu verdeaţă
PrinteazaTortelloni cu verdeaţă
Ingrediente:
- 300 g făină
- 2 ouă
- sare
- 1 chiflă veche de 1 zi
- 100 g brânză telemea rasă
- câte 1 legătură mare de busuioc şi pătrunjel
- 200 ml smântână
- piper
- nucşoară rasă
- 750 g roşii pasate (borcan)
Preparare:
Frământaţi făina cu ouăle, 4 linguri de apă şi 1/2 linguriţă sare, apoi lăsaţi aluatul să se liniştească circa 30 de minute.
Inmuiaţi chifla în apă şi stoarceţi-o. Pasaţi-o împreună cu 50 g brânză, verdeaţa, 100 ml smântână, sarea, piperul, nucşoara.
Intindeţi aluatul. Formaţi grămăjoare din amestecul de mai sus şi aşezaţi-le pe jumătate din aluat. Acoperiţi-le apoi cu cealaltă jumătate, înţepaţi-l cu o furculiţă şi fierbeţi-l 10 minute în apă cu sare.
Amestecaţi roşiile în restul smântânii şi condimentaţi-le. Daţi-le la cuptorul încins la 225°C împreună cu pastele şi brânza rămasă.
Tortelloni cu verdeaţă
Poftă bună!
Imi plac tortellini, de fapt cam orice fel de paste. Sunt la indemana oricum si reprezinta o variant rapida si gustoasa.