Tortilla cu ardei gras
PrinteazaTortilla cu ardei gras din: cartofi, ceapa, ardei, ulei de masline, sare.
Ingrediente:
- 750 g cartofi
- 1 ceapă mare
- câte un ardei gras roşu şi verde
- ulei de măsline
- 5 ouă
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se cojesc şi se taie felii subţiri. Ceapa se curăţă şi se taie inele.
Ardeii se curăţă, se spală şi se taie în jumătăţi, apoi li se îndepărtează seminţele şi se taie fâşii.
Legumele se călesc în puţin ulei circa 20 de minute. Apoi se înglobează în ouăle bătute.
Se sărează, se toarnă într-o tigaie (cu ulei) şi se lasă să se coaguleze timp de 5 minute.
Se face focul mai mic, apoi tortilla se întoarce şi se rumeneşte şi pe cealaltă parte.
La final, se taie romburi şi se serveşte caldă sau rece.
Pofta buna!