Tortilla cu avocado, cascaval si ceapa rosie
PrinteazaTortilla cu avocado, cascaval si ceapa rosie din: faina, ulei, apa, sare, praf de copt, salata verde, ardei grasi, ceapa rosie, avocado, cascaval, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
pentru tortilla:
- 400 g faina
- 2 linguri ulei
- 200 ml apa
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
pentru umplutura:
- 1 salata verde
- 2 ardei grasi
- 1 ceapa rosie
- 1 avocado
- 20 g cascaval
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de lamaie (dupa gust)
- sare, piper
Mod de preparare:
Amesteci intr-un castron, toate ingredientele pentru tortilla si le framanti pana se formeaza un aluat consistent, fara a deveni elastic.
Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi sa se odihneasca 15 minute.
Il imparti apoi in parti egale, pe care le intinzi cu sucitorul in forma rotunda si le coci intr-o tigaie grill bine incinsa, circa 25 secude, pe fiecare parte.
Le asezi pe o farfurie si le lasi acoperite, pentru a-si pastra elasticitatea, pana pregatesti umplutura.
Speli salata sub jet de apă rece şi o usuci bine cu prosoape absorbante.
Indepărtezi cotoarele cu seminţe ale ardeilor şi îi tai fâşii, ceapa o tai rondele, avocado curăţat de coajă şi sâmbure îl tai felii iar caşcavalul îl tai batoane.
Aşezi pe fiecaie tortilla frunze de salată verde, adaugi fâşii de ardei, rondele de ceapă, felii de avocado şi caşcaval.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, asezonezi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, după preferinţă, apoi rulezi tortilla cu umplutura în interior şi o serveşti imediat.
Tortilla cu avocado, cascaval si ceapa rosie
Pofta buna!