Tortilla cu carne de vită

Printeaza

Tortilla cu carne de vită din: carne de vita, sos de soia, ardei iute, sare, piper si supa de vita.

 

Ingrediente:

  • 900 g carne de vita slaba, taiata in cubulete de 2 cm
  • 3/4 ceasca de sos de soia
  • 2 linguri de ardei iute tocat, in sos adobo (un preparat condimentat din otet, piper, ulei, ierburi si ardei iute)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/3 lingurita de piper negru
  • 1 ceasca de supa de vita sau apa

 

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele in slow-cooker.

Acopera cu capacul si gateste la temperatura scazuta timp de 6-8 minute.

Tortilla cu carne de vită

Iată inca o rețetă delicioasă de tortilla cu carne de vită:

Ingrediente:

  • 500g carne de vită mărunțită (poate fi carne de vită tocată sau carne de vită tăiată mărunt)
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți fin
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 1 ardei gras verde, tăiat cubulețe
  • 1 ardei iute (opțional), tăiat fin
  • 4 ouă
  • 4 cartofi mari, tăiați în cubulețe și prefierti
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Oregano sau cimbru uscat (opțional)
  • Sos de roșii (ketchup sau sos de roșii preparat în casă)

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o până devine transparentă.

Adăugați usturoiul și ardeii tăiați cubulețe și amestecați timp de 2-3 minute, până când ardeii încep să se înmoaie.

Adăugați carnea de vită mărunțită și prăjiți-o până când devine maro și se rumenește, fără să mai fie roză. Spargeți carnea în bucăți mai mici cu o lingură de lemn pentru a se găti uniform.

Adăugați cartofii prefierti și lăsați-i să se prăjească alături de carne și legume, amestecând din când în când.

Bateți ouăle într-un bol separat și adăugați sare, piper și, dacă doriți, oregano sau cimbru uscat pentru aromă.

Turnați ouăle peste amestecul de carne și legume din tigaie. Gătiți pe foc mic până când ouăle se întăresc și devin omlete.

Acoperiți tigaia cu un capac și continuați să gătiți pe foc mic timp de 5-7 minute sau până când ouăle sunt complet coapte în interior.

Când tortilla este gata, puteți să o răsturnați pe un platou mare sau să o tăiați direct din tigaie în bucăți.

Serviți tortilla caldă, tăiată în triunghiuri sau pătrate, cu un sos de roșii sau ketchup, dacă doriți.

Această rețetă de tortilla cu carne de vită este o variantă delicioasă și sățioasă a acestei mâncăruri clasice spaniole.

Poate fi servită ca fel principal sau aperitiv și este perfectă pentru o masă de familie sau o petrecere cu prietenii

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. picant, picant, place la mine 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.