Tortilla de cartofi cu paprika

Printeaza

O reteta de tortilla de cartofi cu paprika din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, paprika afumata, oregano si oua.

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 250 g cartofi noi, feliati gros
  • 1 ceapa mica, taiata pe jumatate si feliata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 lingurita de paprika afumata
  • 1/2 lingurita de oregano uscat sau 3 linguri de patrunjel tocat, plus frunze intregi tocat, plus frunze intreid e patrunjel pentru servit (optional)
  • 6 oua mari

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă adâncă, cu diametrul de 20cm. Se prăjesc cartofii, ceapa şi usturoiul timp de 10 minute, până se înmoaie. Se amestecă bine cu paprika şi se mai prăjesc un minut.

Se amestecă verdeţurile cu ouăle bătute, se asezonează şi se toarnă în tigaie, peste cartofi. Se amestecă de câteva ori până când încep ouăle să se închege puţin, apoi se lasă să se coacă la foc mic. După 10 minute sau cu puţin timp înainte să se închege complet ouăle, se ia tigaia de pe foc.

Se trece tortilla cu grijă pe o farfurie, se răstoarnă cu grijă înapoi în tigaie cu partea nefăcută în jos. Se mai lasă pe foc unu-două minute. Se presară pătrunjel şi se serveşte caldă sau rece.

Tortilla de cartofi cu paprika

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.