Tortilla de cartofi
PrinteazaO reteta de tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa, usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara, ulei de masline si verdeata.
- 700 g cartofi roşii
- sare
- 2 ardei graşi roşii
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 6 ouă
- 100 g smântână
- 200 ml lapte
- 75 g parmezan ras
- piper
- nucşoară rasă
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguri verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare 20-25 min. Se scurg, se decojesc şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 180°C. Se prepară ardeii graşi şi se taie fâşii. Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul. Se bat ouăle cu smântână, lapte şi parmezan; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se taie cartofii în felii groase de 1/2 cm şi se prăjesc în ulei încins, în tigaie, până se rumenesc pe ambele feţe. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se prăjesc puţin împreună. Se adaugă fâşii de ardei gras şi verdeaţă.
Se repartizează deasupra compoziţia de ouă, astfel încât să acopere totul, şi se rumeneşte la cuptorul pregătit timp de 30-35 min. Se taie bucăţi şi se serveşte.
Tortilla de cartofi
Pofta buna!
Imi place tortilla