Tortilla de cartofi

Printeaza

O reteta de tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa, usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara, ulei de masline si verdeata.

Ingrediente:Tortilla de cartofi

  • 700 g cartofi roşii
  • sare
  • 2 ardei graşi roşii
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 ouă
  • 100 g smântână
  • 200 ml lapte
  • 75 g parmezan ras
  • piper
  • nucşoară rasă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare 20-25 min. Se scurg, se decojesc şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 180°C. Se prepară ardeii graşi şi se taie fâşii. Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul. Se bat ouăle cu smântână, lapte şi parmezan; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

Se taie cartofii în felii groase de 1/2 cm şi se prăjesc în ulei încins, în tigaie, până se rumenesc pe ambele feţe. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se prăjesc puţin împreună. Se adaugă fâşii de ardei gras şi verdeaţă.

Se repartizează deasupra compoziţia de ouă, astfel încât să acopere totul, şi se rumeneşte la cuptorul pregătit timp de 30-35 min. Se taie bucăţi şi se serveşte.

Tortilla de cartofi

Tortilla de cartofi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place tortilla

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.