Tortilla cu carnati
PrinteazaTortilla cu carnati din: cartofi, carnati, bacon, oua, ceapa, ulei, sare, piper.
- 4 cartofi noi
- 200 g cârnaţi de porc afumaţi
- 100 g bacon
- 4 ouă
- 2 ardei graşi
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 ceapă roşie
- 1 fir de ceapă verde
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se dau pe răzătoarea mare. Se storc puţin şi se adaugă cubuleţe de ardei, pătrunjel tocat, ceapa verde şi ceapa roşie tocate, ulei, sare şi piper. Se amestecă bine.
Oul se bate într-un bol cu o furculiţă, adăugând sare şi piper.
Se unge o tigaie antiade-rentă cu puţin ulei şi se pune jumătate din compoziţia obţinută. Se lasă la rumenit, iar cu ajutorul unei farfurii se întoarce.
Se presară rondele de cârnat şi felii de bacon, se toarnă restul de ouă bătute şi se lasă încă puţin, după care se întoarce iar cu o farfurie şi se lasă puţin, mişcând tigaia.
Pofta buna!