Tortilla cu carne si fasole
PrinteazaTortilla cu carne si fasole din: fasole, ardei, ceapa, ulei, carne tocata, ketchup, pasta de tomate, cascaval, verdeturi, sare, piper, tortilla.
- 2 conserve de fasole boabe roşie (a câte 400 g fiecare)
- 3 ardei graşi verzi
- 1 ceapă roşie
- 2 ardei graşi roşii
- 1 lingură ulei
- 300 g carne tocată (amestec)
- 4 linguri ketchup
- 1 lingură pasta de tomate
- 200 g caşcaval emmentaler
- 1 legătură verdeţuri diverse
- sare
- piper Cayenne
- 4 foi mari de tortilla
Mod de preparare:
Cureţi cele două tipuri de ardei, le speli şi le tai în cubuleţe. Ceapa curăţată şi tocată mărunt o căleşti în ulei, la foc mic, până se înmoaie.
Adaugi carnea tocată şi prăjeşti totul la foc tare, amestecând continuu, până se schimbă la culoare. Adaugi ketchupul, pasta de tomate şi cele două tipuri de ardei.
Acoperi vasul şi mai laşi la foc mic, timp de 10 minute.
Caşcavalul dat pe răzătoarea mare îl amesteci cu verdeţurile şi cu fasolea scursă de zeamă, apoi adaugi peste sos şi dai în clocot. Condimentezi cu sare şi piper Cayenne.
Pui o foaie de tortilla într-un vas termorezistent şi întinzi deasupra 1/4 din amestecul cu carne. Continui în acest fel, până când foloseşti toate ingredientele.
Introduci vasul în cuptor şi coci timp de aproximativ 55 de minute.
Tortilla cu carne si fasole
Pofta buna!