Tortilla cu legume si busuioc
PrinteazaTortilla cu legume si busuioc din: lipii, mazare, fasole, telina, fasole, morcov, ardei, busuioc, praz, ciuperci, sare, piper, ulei de masline, ardei iute.
- lipii arăbeşti
- 200 g mazăre
- 200 g fasole verde
- un sfert de ţelină
- 200 g fasole albă păstăi
- un morcov
- doi ardei capia
- busuioc
- praz
- 200 g ciuperci
- sare
- piper
- ulei de măsline
- ardei iute
- fasole roşie boabe
Mod de preparare:
Fasolea verde, fasolea albă şi mazărea se pun la fiert cu puţină sare, se scot într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe, se taie fâşii, apoi cubuleţe.
O jumătate de fir de paz se curăţă, se spală, se taie rondele subţiri şi se pune peste ardei. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun prazul şi ardeiul, se călesc timp de cinci minute, apoi se adaugă ţelina şi morcovul.
Se călesc încă cinci minute, se adaugă legumele fierte şi ciupercile feliate, sare, piper şi busuiocul uscat. Se călesc timp de zece minute, se opreşte focul, se rulează lipiile, se umplu cu legume şi se servesc imediat.
Se mai poate adăuga fasole roşie boabe fiartă sau ardei iute tocat mărunt.
Poftă bună!