Tortilla cu legume, bacon şi alune crocante
PrinteazaTortilla cu legume, bacon şi alune crocante din: cartofi rosii, radacina de patrunjel, radacina de telina, conopida, broccoli, sare, piper, lapte, emmentaler, oua, verdeata, hrean, bacon si alune.
- 800 g cartofi rosii
- 150 g radacina de patrunjel
- 150 g radacina de telina
- 1 conopida mica
- 500 g broccoli
- sare
- piper
- 600 ml lapte
- 150 g emmentaler ras
- 6 oua
- 2 linguri verdeata tocata
- 1 lingura hrean ras (de la borcan)
- 75 g bacon
- 40 g alune tocate
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii si se taie felii. Se pregatesc legumele si se taie cuburi de pătrunjel şi ţelina. Se despart bucheţelele de conopidă şi de broccoli. Se opăresc cartofii în apă cu sare 6 min.
După 2 min. se adaugă restul de legume. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. 2 Se bat ouăle cu lapte, caşcaval, verdeaţă, hrean, sare şi piper.
Se taie fâşii baconul. Se încinge cuptorul la 175°C. Se unge cu unt o formă de sufleu şi se aşază înăuntru cartofii, legumele şi alunele; se amestecă.
Se toarnă deasupra compoziţia de ouă şi se repartizează în toată forma. Se coace la cuptor 50 min. După cea 25 min. se presară deasupra bacon. Se serveşte fierbinte sau rece.
Tortilla cu legume, bacon şi alune crocante
Pofta buna!