Tortilla cu leurda presarata cu ardei gras si parmezan
PrinteazaO reteta de tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan din: ardei grasi, ceapa verde, leurda, oua, lapte, aprmezan, sare, piper, cartofi, unt si ulei.
- 2 ardei graşi roşii
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături leurdă
- 6 ouă
- 6 linguri lapte
- 4 linguri parmezan ras
- sare
- piper
- 600 g cartofi fierţi în coajă
- 3 linguri unt
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160 °C. Se taie cuburi ardeii graşi. Se curăţă leurda şi se toacă. Se bat ouăle cu lapte, parmezan, sare şi piper.
Se decojesc cartofii şi se taie felii subţiri. Se prăjesc în ulei şi unt; se adaugă ceapa şi ardeii graşi şi se prăjesc împreună.
Se presară leurdă şi se toarnă compoziţia de ouă; se acoperă şi se lasă să se coacă la foc moale cca 5 min. apoi se dau la cuptor cca 25 min. Se serveşte alături un sos de iaurt.
Tortilla cu leurda presarata cu ardei gras si parmezan
Poftă bună!