Tortilla cu piept de pui
PrinteazaTortilla cu piept de pui din: mango, suc de lamaie, patrunjel, miere, file de piept de pui, ulei, sare, fulgi de ardei iute uscat, tortillas, crema de branza, nuci de caju si coriandru. Tortillas sunt clătite din făină de porumb. Simple sau cu verdeaţă, ele se găsesc în supermarketuri, gata de umplut. In reţetă, ele se pot înlocui cu clătite sau cu lipii din magazinele arabe sau greceşti.
Dacă nu sunteţi amatori de fulgi de ardei iute, puteţi recurge la sosuri picante sau pur şi simplu la un amestec de sos de roşii cu pudră de chili.
- 1 mango
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 legatura patrunjel
- 2 lingurite miere
- 300 g file de piept de pui
- 2 linguri ulei
- sare
- 1 lingurita fulgi de ardei iute uscat
- 4 tortillas de cumparat
- 100 g crema de branza de vaci cu verdeata
- 25 g nuci de caju sarate
- 3 fire coriandru
Mod de preparare:
Se decojeşte fructul de mango, se desprinde pulpa de pe sâmbure şi apoi se taie fâşii. Se amestecă sucul de lămâie cu miere şi se marinează înăuntru fâşiile de mango. Se spală, se scutură, se curăţă şi se toacă mărunt firele de pătrunjel şi coriandru.
Pieptul de pui se spală, se şterge şi se taie fâşii. Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon şi se prăjesc înăuntru fâşiile de pui, pe toate părţile, până ce devin crocante; apoi se condimentează, după gust, cu sare şi fulgi de ardei. Se aşază clătitele de porumb (tortillas) unele lângă altele şi se ung cu cremă de brânză.
Se repartizează deasupra fâşii de pui, mango, pătrunjel, coriandru şi nuci de Caju. Se rulează strâns clătitele, se fixează cu scobitori şi se servesc imediat. Se pot tăia în jumătate cu un cuţit ascuţit. Se ornează cu coriandru.
Tortilla cu piept de pui
Pofta buna!
O singura data am mancat tortilla