Tortilla cu salam si verdeata
PrinteazaTortilla cu salam si verdeata din: oua, dovlecei, salam, cepa, verdeata, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 8 oua
- 2 dovlecei
- 8 felii salam de vara (sau italian)
- 2 cepe
- 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde)
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru (pe lung) si pe urma cubulete.
Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mare jumatate din cantitatea de ulei si lasati dovleceii sa se rumeneasca, amestecand din timp in timp.
Scoateti-i cu lingura de spuma si lasati-i sa se scurga, iar in locul lor puneti la prajit feliile de salam.
Cand devin crocante pe ambele parti, scoateti-le si pe ele, turnati in tigaie restul de ulei si lasati-l sa se incinga bine. Caliti ceapa pana ce devine sticloasa, adaugati dovleceii si feliile de salam, sarati si piperati.
Spargeti ouale intr-un castron, adaugati verdeata taiata si bateti-le ca pentru omleta. Varsati-le in tigaie si amestecati usor cu o spatula.
Cand tortilla incepe sa se inchege, nu mai amestecati, dar clatinati tigaia, ca sa se prinda uniform. Scoateti omleta pe o farfurie si rasturnati-o inapoi in tigaie, cu partea cealalta in sus.
Lasati-o 2-3 minute si serviti-o imediat.
Pofta buna!