Tortilla cu salsa de peste si legume
PrinteazaTortilla cu salsa de peste si legume din: morcovi, rosii, ceapa, macris, ulei, sare, piper, oua, smântână, curry, patrunjel, usturoi, fileuri sardele, oţet.
Ingrediente:
- 30 g morcovi
- 75 g roşii
- 1 ceapă
- măcriş
- ulei
- sare
- piper
- 6 ouă
- 6 linguri smântână
- curry
- 3 legături pătrunjel
- 1 căţel usturoi
- 6 fileuri sardele
- 3 linguriţe oţet
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa tocată; se adaugă morcovii raşi şi se călesc 5 ; se sărează. Se adaugă roşiile cuburi, se călesc 3 minute; se lasă să se răcească.
Se bat ouăle cu smântână, sare, piper şi curry. Se adaugă legumele şi măcrişul tocat; se coace o omletă mare din această compoziţie, într-o tigaie cu ulei, cca 10 min.
Se întoarce tortilla şi se mai coace 10 min. Pentru salsa, se pasează sardelele cu pătrunjel şi usturoi tocate, ulei şi oţet. Tortilla se taie bucăţi şi se serveşte cu salsa.
Pofta buna!