Tortilla de casa
PrinteazaO reteta de tortilla de casa din: faina, praf de copt, untura, ulei, sare, castravete, somon afumat, frunze de salata, branza de vaci, iaurt si piper.
- 500 g făină
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- 100 g untură
- 120 ml ulei
- sare
pentru umplutura:
- 1 castravete
- 200 g somon afumat (sau alt peşte)
- 1-2 frunze de salată
- 300 g brânză telemea
- 300 g brânză de vaci
- 3-4 linguri cu iaurt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru tortilla, amestecă făina cu sarea şi praful de copt. Pune şi untură şi toarnă apa treptat. Frământă până obţii un aluat elastic. Imparte aluatul în 12 bucăţi (bile). întinde fiecare aluat până obţii o foaie rotundă şi subţire.
Incinge o tigaie mare (grătar) şi frige fiecare tortilla pe o parte şi pe cealaltă până face băşici şi se rumeneşte. Scoa- te-le pej o farfurie (platou) şi acopieră-le cu un şervet curat piână lucrezi şi restul foilor die tortilla.
Pentru crema de brânză, amestecă brânzeturile cu iaurtul, sărează şi piperează. Feliază castravetele şi taie fâşii somonul şi frunzele de salată. Amestecă toate ingredientele uşor, ca să nu le zdrobeşti prea mult.
Umple foile de tortilla cu umplutură, rulează cu atenţie şi serveşte de îndată.
Tortilla de casa
Poftă bună!
Am preparat reteta dvs de tortillas de casa si au iesit delicioase. Multumim mult pentru reteta!