Tortilla de patatas

Printeaza

O reteta de tortilla de patatas din: oua, ceapa, cartofi, sare, piper, ulei de masline si lapte.

Ingrediente:Tortilla de patatas

  • 4 oua
  • 1 ceapa mijlocie
  • 4 cartofi mijlocii
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • putin lapte

Mod de preparare:

Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa  nu iasa foarte plana.  Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii.

Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se face crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuti
cartofii.  Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii si  ceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa traga cartofii din ou.

Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivit sa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca.Se poate face si fara ceapa.Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece.

Tortilla de patatas

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.