Tortilla de patatas
PrinteazaPoate nici un alt fel de mancare nu este atat de neasteptat de delicios ca aceasta tortilla din cartofi care se face in Spania, desi are in componente numai ingrediente care in bucataria anglo-americana sunt considerate banale.
Tortilla de patatas este un fel de mancare foarte popular in tavernele spaniole, dar si o gustare foarte apreciata.
Ea nu trebuie confundata cu tortilla mexicana, cea spaniola seamana cu o omleta si are in compozitie felii de cartofi $i ceapa prajite incet, la care se adauga oua batute. Dupa aceea compozitia obtinuta se prajeste pana este bine patrunsa.
Tortilla se lasa apoi sa se raceasca, se taie in felii triunghiulare si se serveste.
De multe ori, tortilla de patatas se taie in patratele si se mananca cu scobitoarea. Un fel de mancare asemanator exista si in Italia, unde se numeste frittata, iar in Danemarca se prepara 0 alta versiune a acestei gustari, care se serveste calda, direct din tigaie.
Tortilla de patatas
Ingrediente:
- 4 cartofi mijlocii, curatati de coaja, spalati si stersi de apa
- 1/2 ceapa medie, tocata foarte marunt
- 1 lingurita sare
- ulei de masline extravirgin
- 4 oua
Mod de preparare:
Taiati cartofii in jumatati pe lungime. Taiati apoi fiecare bucata in felii subtiri de aproximativ 1,5 mm grosime. Puneti cartofii intr-un castron impreuna cu ceapa si sarafi-i. Amestecati bine toate ingredientele.
Prajiti cartofii impreuna cu ceapa in putin ulei de masline extravirgin. Nu folositi prea mult ulei si aveti grija sa nu ardeti cartofii. Ace$tia trebuie sa se inmoaie, fara a deveni crocanti. Prajiti totul cam 15-20 minute, in functie de soiul de cartofi pe care il folositi. Puneti ouale intr-un castron mare si amestecati-le usor cu furculita.
Cand cartofii sunt gata, scoateti-i pe o farfurie, scurgand cat mai bine uleiul de pe ei. Puneti-i apoi peste oua, in castron si lasati-i sa se odihneasca aproximativ 5 minute. Incingeti putin ulei de masline extravirgin intr-o tigaie mai mica. Turnati amestecul de cartofi si oua in tigaie si intindeti-l intr-un strat egal pe toata suprafata.
Prajiti totul timp de 10-15 minute, pana cand partea de dedesubt capata o culoare aurie si este bine inchegata. Scoateti tortilla pe un platou. apoi tineti tigaia deasupra platoului si intoarceti tortilla pe cealalta parte.
Prajiti-o inca 5 minute sau pana se rumeneste. Cand e gata, scoateti-o din tigaie. Lasati-o sa se raceasca, apoi taiati-o in felii triunghiulare.
Tortilla de patatas
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tortilia
- cum se face tortilia