Tortilla cu porc şi ardei iute
PrinteazaO reteta de tortilla cu porc si ardei iute din: file de porc, coriandru, ardei iute, suc de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ceapa, fasole boabe rosie, rosii, sare, piper, tortilla, iaurt si menta.
- 450 g file de porc sau pulpa
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 ardei iute, mic, verde, fara seminte, tocat
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 4 linguri suc de lamaie verde
- 2 lingurite ulei de floarea-soarelui
- 75 g ceapa, tocata fin
- 400 g fasole boabe rosie, spalata si scursa
- 150 g rosii, curatate de pielita si seminte, taiate cubulete
- sare si piper negru
- 8 tortilla (de faina)
garnitura:
- 4 linguri de iaurt degresat
- 2 linguri menta proaspata tocata
- 2 lamai verzi taiate sferturi
Mod de preparare:
Se indeparteaza portiunile de grasime din carne. Se taie in fasii subtiri care se pun intr-un castron impreuna cu coriandrul. Se adauga ardeiul iute, usturoiul si sucul de lamaie verde. Se amesteca bine, astfel incat carnea sa fie acoperita. Se lasa la marinat 30 de minute.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie cu fund gros sau un tuci si se rumeneste ceapa la flacara potrivita 3-4 minute, amestecand frecvent. Se adauga carnea marinata si se mai caleste 10 minute, amestecand frecvent, pana cand carnea devine maronie.
Se adauga fasolea si rosiile si se lasa sa fiarba incet 3-4 minute, pana cand rosiile s-au inmuiat. Se incinge un gratar si apoi se incalzesc cele 8 tortilla, cam 1 minut, intorcandu-le o data.
Se imparte amestecul de carne la cele 8 tortilla. Se pune iaurt si menta deasupra si se impatureste fiecare tortilla. Se servesc cu sferturi de lamaie.
Tortilla cu porc şi ardei iute
Pofta buna!
Tortilla asta e un fel de saorma cu de toate :))))