Tortilla cu salam chorizo si dovlecei
PrinteazaTortilla cu salam chorizo si dovlecei din: ceapa rosie, ulei de masline, salam chorizo, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, busuioc, oua, smantana, sare si piper.
- 2 cepe roşii
- 5 linguri de ulei de măsline
- 200 de grame de salam chorizo
- 600 de grame de dovlecei
- 1 căţel de usturoi
- zeama unei lămâi bio
- jumătate de legătură de busuioc proaspăt
- 6 ouă
- 20 de mililitri de smântână proaspătă lichidă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă şi taie cepele felii, căleşte-le în 2 linguri de ulei. Curăţă salamul de pieliţă, taie-l rondele şi adaugă-l peste ceapă.
Lasă compoziţia pe foc timp de 2 minute. Taie dovleceii în patru, pe lung, apoi în cubuleţe de 3-4 centimetri.
Lasă la foc potolit, timp de 7-8 minute (trebuie să devină uşor crocante).
Adaugă usturoiul tăiat în felii subţiri şi lasă încă 2 minute pe foc. Toarnă deasupra zeama lămâii.
Amestecă totul şi încorporează foile de busuioc mărunţite, apoi ouăle bătute bine şi smântână. Presară sare şi piper.
Varsă totul într-o tigaie încinsă cu restul uleiului şi lasă pe foc încă 5 minute.
Lasă apoi totul la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10 minute.
Tortilla cu salam chorizo si dovlecei
Pofta buna!