Tortilla umpluta cu peste si sos tartar
PrinteazaTortilla umpluta cu peste si sos tartar din: peste alb, faina, ou, pesmet, lamaie, ulei, tortilla, sos tartar, salata verde, castraveti murati, sare, piper.
- 4 bucăţi de peşte alb, decongelat
- 2 linguri cu făină
- 1 ou
- 45-60 g pesmet
- coaja şi sucul de la 1/2 lămâie
- 2 linguri cu ulei
- 4 bucăţi de tortilla
- 8 linguriţe cu sos tartar
- 1 salată verde
- 4 castraveţi muraţi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Usucă peştele cu hârtie absorbantă. Pune făina într-o farfurie, bate oul într-un castron, iar în altă farfurie amestecă pesmetul, coaja de lămâie, sare şi piper, după gust.
Dă peştele prin făină, apoi prin ou şi pesmet.
Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte peştele la foc mediu, timp de 5 minute pe fiecare parte, până devine auriu, apoi mai lasă-l până devine maroniu pe margini, încălzeşte bucăţile de tortilla în cuptor şi pune deasupra fiecăreia câte 2 linguriţe cu sos tartar.
Rupe foile de salată verde şi pune câte 2 în fiecare tortilla. Taie murăturile în 4 pe lungime, aşază-le peste foile de salată şi pune deasupra câte o bucată de peşte. Stoarce suc de lămâie deasupra, împachetează foile de tortilla şi serveşte-le învelite în şerveţele.
Tortilla umpluta cu peste si sos tartar
Pofta buna!