Tortilla umpluta cu ton
PrinteazaTortilla umpluta cu ton din: lime, ulei de masline, chimen, chili, ton, tortilla, sare, piper mango, fasole nagra, ceapa, coriandru, avocado.
- coaja de la 1 lime
- sucul de 1 1/2 lime
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 linguriță de chimen măcinat
- praf de chili 1 linguriță
- 1 cățel de usturoi tocat
- 2-3 bucati ton
- 8 tortilla
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Pentru sos:
- 1 mango, cuburi
- 1 cutie fasole neagră
- sucul de la 1 limeta
- 1 ceapa, tocata
- 1/4 ceasca frunze coriandru, tocat
- 1 varf de cutit de ardei iute
- sare
Pentru piureul de avocado:
- 2 avocado
- suc de lime
- sare si piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Într-un bol, combinati toate ingredientele pentru sos si asezonati cu sare dupa gust.
Se acoperă și se păstreaza la frigider.
Într-un castron mic, amestecati coaja de lime si sucul, chimen, praf de chili, usturoi și ulei de măsline.
Se pun fileurile de ton într-o pungă care se inchide ermetic si se toarna marinata.
Inchideti si amstecati foarte bine. Marinati, la temperatura camerei, timp de 20 de minute.
Între timp, ungeti tortilla cu ulei si asezati intr-o tava. Se presară cu sare.
Coaceti timp de 6 minute pe fiecare parte.
Intr-un bol, pasati avocado, si amestecati cu suc de lamaie, sare si piper.
Preîncălziți grătarul la foc mediu. Se scoate pestele din marinata si uscati usor.
Asezonati cu sare si piper si rumeniti pe gratar timp de 2 ½ minute pe fiecare parte.
Se transferă pe o farfurie si se marunteste.
Pe fiecare tortilla se adauga piure de avocado. Adaugati ton si apoi sos de mango.
Se garnisesc cu coriandru.
Pofta buna!