Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb
PrinteazaO reteta de Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb din: lipii, ardei gras, porumb, smantana, ulei de masline extravirgin, unt, usturoi, foid e gelatina, amidon, sare si piper.
- 4 lipii
- 1/2 ardei gras roşu
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras verde
- 200 g porumb
- 220 ml smântână dulce
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei de măsline extravirgin
- 40 g unt
- 3 căţei de usturoi
- 3 foi de gelatină
- 1 linguriţă amidon
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală ardeii, curăţă-i de seminţe şi taie-i cubuleţe, pu- nându-i separat. Frige-i fără ulei, pe culori, într-o tigaie neaderentă, împreună cu câte 1 căţel de usturoi curăţat întreg. Păstrează cămăşile de la căţeii de usturoi, pune-le într-o crăticioară cu laptele, încălzeşte şi lasă 10 minute să se infuzeze.
Scoate usturoiul din ardeii fripţi şi freacă-i pe fiecare până obţii trei paste de culori diferite. Incorporează în fiecare câte o foaie de gelatină înmuiată şi stoarsă, apoi potriveşte gustul cu sare şi piper.
Bate smântână dulce şi încorporează câte 1/2 din cantitate în fiecare pastă de ardei; toarnă fiecare pastă în câte o formă şi dă-le la frigider să se întărească, apoi taie-le cuburi. Taie lipiile în pătrate cu latura de 3 cm şi pune-le 7 minute în cuptorul încălzit la 200° C. Strecoară laptele pentru a elimina cămăşile de usturoi şi prepară un sos bechamel cu untul şi amidonul. Lasă-1 să se răcească.
Aşază pe un platou jumătate din pătratele de lipie, pune deasupra câte un cub din budincile de ardei şi acoperă cu celelalte bucăţi de lipie. Decorează cu cremă bechamel mixată fiecare pătrat şi cu boabele de porumb coapte în cuptor 20 de minute.
Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb
Poftă bună!