Tortillas cu creveti

Printeaza

Tortillas cu creveti din: faina, ceapa, creveti, patrunjel, sare, ulei de masline.

Ingrediente:Tortillas_cu_creveti

  • 8 linguri de făină de năut
  • 8 linguri de făină
  • 3 cepe
  • 250 g creveţi prefierţi
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă de sare de mare
  • ulei de măsline pentru copt

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se face un aluat lichid, gros şi omogen de clătite din 250 ml apă rece şi făină. Cepele se curăţă şi se taie cubuleţe.

Creveţii se curăţă, se îndepărtează intestinele negre şi se toacă mărunt. Ceapa, creveţii şi pătrunjelul se înglobează în aluat.

Aluatul se sărează şi se lasă să se odihnească minim 3 ore. Dacă este prea gros, se mai amestecă cu putină apă.

Se umple o tigaie cu ulei. Cu ajutorul unei linguri se pune puţin aluat în tigaie. Aluatul se întinde atât cât este posibil, pentru a forma clătite subţiri.

Tortillitas se rumenesc pe ambele părţile şi se scurg de ulei pe prosoape de hârtie. Se servesc calde, tăiate în bucăţi.

Tortillas cu creveti

Tortillas_cu_creveti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.