Tortillia cu praz si patrunjel
PrinteazaTortillia cu praz si patrunjel din: miez de praz sau ceapă albă, ulei de măsline, pătrunjel, crevete gambas, făină de grâu, făină de năut, ou sare, piper.
- 100 g miez de praz sau ceapă albă
- 3 linguri de ulei de măsline
- 30 g pătrunjel
- 150 g crevete gambas
- 100 g făină de grâu
- 35 g făină de năut
- 1 ou
- sare
- piper răşnit
Mod de preparare:
Se toacă prazul (sau ceapa) şi se căleşte într-o tigaie în ulei de măsline. Se ia tigaia de pe foc, mai înainte să înceapă să se rumenească.
Se curăţă crevetele, şi se taie în bucăţi mari, care se acoperă cu pătrunjel într-un vas de pământ. Se adaugă cele două feluri de făină, în mijlocul cărora se sparge oul (dacă e prea mare, aruncaţi o parte din albuş) şi se amestecă cu vârful degetelor.
Se sărează, se piperează şi se toarnă puţină apă, în cazul în care aluatul pare prea gros, şi se lasă să stea liniştit 1/2 oră. Se pune pe foc tigaia în care se află prazul.
Când uleiul s-a încins bine, se pune coca cu lingura. Se întorc aceste tortillas ca să se rumenească pe ambele părţi şi se servesc calde, cu un pahar de palo cortado foarte rece (de la gheaţă dacă este prea cald).
La această reţetă se poate adăuga foarte bine usturoi tocat, ghimbir şi două nucşoare, sau oul poate fi înlocuit cu cinci grame de drojdie.
Tortillia cu praz si patrujel
Pofta buna!