Tortine de vara
PrinteazaO reteta delicioasa de tortine de vara din: faina, unt, zahar, bicarbonat, oua, lapte, galbenusuri, zahar, lapte, nuci macinate, rom, ciocolata alba ci neagra de menaj, fructe de sezon si frunze de menta.
aluat:
- 400 g faina
- 100 g unt
- 150 zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 oua
- 50 ml lapte
crema:
- 3 galbenusuri
- 300 g zahar
- 150 ml lapte
- 150 g unt
- 100 g nuci macinate
- 1 lingurita rom
ornare:
- ciocolata alba si neagra de menaj
- fructe de sezon
- frunze de menta
Mod de preparare:
Frământaţi ingredientele pentru aluat până când obţineţi un amestec omogen, mai tare, din care întindeţi o foaie cu grosimea de 0,5cm. Decupaţi din aceasta rondele mai mari cu ajutorul unui pahar de vin.
Trebuie să obţineţi 48 de rondele. Coaceţi rondelele la foc potrivit, apoi lăsaţi-le să se răcească. Pentru cremă, amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi laptele la bain-marie, până când amestecul începe să se îngroaşe.
Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l în repaus 10 minute, apoi adăugaţi untul şi romul şi omogenizaţi. împărţiţi crema în două castroane. în unul dintre ele puneţi nucile măcinate. Ungeţi 16 rondele cu un strat de cremă amestecată cu nuci, suprapuneţi câte o altă rondea peste ele. Ungeţi-le pe acestea cu cremă de gălbenuşuri şi puneţi deasupra câte o rondea.
Presaţi-le puţin ca să se aşeze bine ingredientele. Topiţi ciocolata şi turnaţi-o caldă peste tortine, cât mai decorativ. Ornaţi cu fructe de sezon si frunze de mentă.
Tortine de vara
Pofta buna!