Tortine de vara

Printeaza

O reteta delicioasa de tortine de vara din: faina, unt, zahar, bicarbonat, oua, lapte, galbenusuri, zahar, lapte, nuci macinate, rom, ciocolata alba ci neagra de menaj, fructe de sezon si frunze de menta.

Ingrediente:Tortine de vara

aluat:

  • 400 g faina
  • 100 g unt
  • 150 zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 oua
  • 50 ml lapte

crema:

  • 3 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • 1 lingurita rom

ornare:

  • ciocolata alba si neagra de menaj
  • fructe de sezon
  • frunze de menta

 

Mod de preparare:

Frământaţi ingredientele pentru aluat până când obţineţi un amestec omogen, mai tare, din care întindeţi o foaie cu grosimea de 0,5cm. Decupaţi din aceasta rondele mai mari cu ajutorul unui pahar de vin.

Trebuie să obţineţi 48 de rondele. Coaceţi rondelele la foc potrivit, apoi lăsaţi-le să se răcească. Pentru cremă, amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi laptele la bain-marie, până când amestecul înce­pe să se îngroaşe.

Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l în repaus 10 minute, apoi adăugaţi untul şi romul şi omogenizaţi. împărţiţi crema în două castroane. în unul dintre ele puneţi nucile măcinate. Ungeţi 16 rondele cu un strat de cremă amestecată cu nuci, suprapuneţi câte o altă rondea peste ele. Ungeţi-le pe acestea cu cremă de gălbenuşuri şi puneţi deasupra câte o rondea.

Presaţi-le puţin ca să se aşeze bine ingredientele. Topiţi ciocolata şi turnaţi-o caldă peste tortine, cât mai decorativ. Ornaţi cu fructe de sezon si frunze de mentă.

Tortine de vara

Tortine de vara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.