Tortul îndrăgostiţilor
PrinteazaTortul indragostitilor din: oua, zahar, gris, faina, bicarbonat, zahar vanilat, galbenusuri, cacao, caefa macinata, lapte, unt, seminte de cardamom, ciocolata neagra de menaj, ciocolata alba de menaj, fulgi de cocos si nes.
blat:
- 6 oua
- 250 g zahar
- 50 g gris
- 150 g faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita zahar vanilat
crema:
- 3 galbenusuri
- 250 g zahar
- 2 linguri cacao
- 4 linguri cafea macinata foarte fin
- 300 ml lapte
- 200 g unt
- 3 seminte de cardamom
ornare:
- 250 g ciocolata neagra de menaj
- 150 g ciocolata alba de menaj
- 50 g fulgi de cocos
- 2 linguri nes
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile, adăugând treptat zahă¬rul, până când spuma se fine ferm de tel. Adăugaţi gălbenuşurile bătute, grisul, făina, bicarbonatul şi zahărul vanilat, amestecând prin răsturnare. Turnaţi amestecul într-o tavă unsă şi tapetată, nivelaţi-l şi coaceţi-l la foc potrivit.Tăiaţi blatul obţinut după ce s-a răcit, în 2 sau 3 felii.
Pentru cremă, puneţi gălbenuşurile într- un castron, adăugaţi zahărul şi frecaţi-le cu o lingură de lemn, până când zahărul se topeşte şi obţineţi o compoziţie cremoasă, mai albicioasă. Adăugaţi cacaoa, cernută, şi cafeaua şi amestecaţi pentru omogenizare. Turnaţi laptele în cremă, în fir subţire, amestecând încontinuu.
Puneţi amestecul la fiert, la bain-marie, până când crema se îngroaşă. în tot acest timp amestecaţi, pentru a nu se prinde crema de vas.
Lăsaţi crema la răcit puţin şi adăugaţi untul, pe care l-aţi frământat bine, pentru a elimina apa şi zerul. înainte de a umple foile de blat, adăugaţi carda- momul proaspăt măcinat.
Pentru ornare, topiţi ciocolata neagră şi turnaţi-o în strat uniform peste foile umplute. Lăsaţi să se răcească, apoi presăraţi deasupra un strat de nes. Decupaţi o formă de inimă dintr-o coală de hârtie (carton), egală cu dimensiunea tortului. Aşezaţi foaia peste tort şi în deschiderea în formă de inimă turnaţi ciocolată albă topită.
Cât aceasta este caldă încă, presăraţi peste ea fulgii de cocos.
Tortul îndrăgostiţilor
Pofta buna!