Tortul iubirii
PrinteazaTortul iubirii din: oua, zahar, migdale sau alune de padure, cacao, faina, sare, zahar vanilat, unt, galbenusuri, cafea, vanilie, lapte, rom, nuca de cocos, fulgi de ciocolata.
Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 4 linguri migdale macinate sau alune de padure
- 2 linguri cacao
- 3-4 linguri faina
- sare
- zahar vanilat
Pentru crema:
- 300 g unt
- 4 galbenusuri
- 300 g zahar
- o lingura de cafea solubila
- 3 inguri cacao
- esenta de vanilie
- 2 lingurite faina
- 200 ml lapte
- 20 ml rom natural
- nuca de cocos
- fulgi de ciocolata
Mai ai nevoie de:
- hartie ornament
- forma de tort inima
Mod de preparare:
Se tapetează, pentru început, forma de tort cu hârtie specială de copt. Se încinge cuptorul la 120° C şi se separă ouăle.
Se amestecă gălbenuşurile cu un praf de sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare aproximativ 15 minute, până nu se mai simt cristalele de zahăr. Se adaugă zahărul vanilat şi gălbenuşurile. La sfârşit, se pun făina şi cacaua cernute şi alunele măcinate. Se încorporează uşor să nu se formeze cocoloaşe şi să nu se lase.
Se toarnă compoziţia în tava tapetată şi se bagă în cuptor. In timp ce se coace blatul, se prepară crema.
Se pun într-o crăticioară următoarele ingrediente: gălbenuşurile, zahărul, esenţa de vanilie, cafeaua, cacaua şi făina cernută. Se amestecă bine şi, la sfârşit, se adaugă laptele fierbinte. Crema se fierbe la baie de aburi. Se obţine o compoziţie de consistenţa ciulamalei. Se lasă să se răcească.
Intr-un bol, se freacă untul cu romul şi se adaugă compoziţia fiartă, puţin câte puţin. Crema se lasă câteva minute la rece. Se scoate blatul, se răceşte şi se porţionează în două sau trei foi.
Se umple cu crema de rom, se îmbracă apoi în cremă şi se ornează cu nucă de cocos şi fulgi de ciocolată.
Pofta buna!