Tortul pasiunii
PrinteazaTortul pasiunii din: zahar, oua, ulei, esenta de vanilie, faina, praf de copt, scortisoara, nuca de cocos, morcov, ananas, mascarpone, lemon curd si mini-oua.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 300 g zahăr pudră
- 3 ouă medii
- 300 ml ulei de floarea-soarelui
- 1 lingură cu esenţă de vanilie
- 300 g făină cernută
- 15 g praf de copt
- 2 linguriţe cu scorţişoară măcinată
- 60 g nucă de cocos deshidratată
- 150 g morcov ras
- 225 g ananas din conservă, scurs şi zdrobit într-un blender
Pentru umplutura si decoratiuni:
- 500 g brânză mascarpone
- 1 lingură cu esenţă de vanilie
- 60 g zahăr pudră
- 8 linguri cu lemon curd
- mini-ouă din zahăr
- 2 tăvi rotunde cu diametrul de 20 cm, tapetate cu hârtie de copt
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 190°C. Pune zahărul, ouăle, uleiul de floarea-soarelui şi vanilia într-un castron şi amestecă-le cu un mixer timp de câteva minute, până la omogenizare.
Adaugă făina şi scorţişoara, apoi nuca de cocos, morcovul şi ananasul. Amestecă uşor. Imparte aluatul obţinut între cele două tăvi.
Coace timp de 30 minute, până când aluatul a crescut, a devenit auriu, iar marginile s-au desprins de tavă. Scoate blaturile şi lasă-le să se răcească.
Pentru umplutură: pune mascarpone, vanilia şi zahărul într-un vas şi amestecă până la omogenizare.
Taie fiecare blat de tort în jumătate, pe orizontală. Aşază un blat pe un platou şi presară 4 linguri de lemon curd.
Acoperă cu un alt blat şi întinde deasupra jumătate din cantitatea de brânză. Repetă la fel cu cele două blaturi rămase.
Deasupra decorează cu ouşoare.
Tortul pasiunii
Pofta buna!