Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scorţişoară şi rom

Printeaza

O reteta delicioasa de tortulet de ciocolata si banane, cu aroma de scrotisoara si rom din: ciocolata menaj, zahar brun, unt, faina, migdale, galbenusuri, oua, bananae, rom, scortisoara, lime si zahar pudra.

Ingrediente:Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scorţişoară şi rom

  • 100 g ciocolată menaj
  • 125 g zahăr brun
  • 100 g unt
  • 30 g faină albă
  • 30 g migdale
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 ouă

pentru banane:

  • 10 banane mici
  • 1 păhărel cu rom
  • 100 g zahăr brun
  • 25 g unt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 lime

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Curăţă bananele. Topeşte untul într-o tigaie, pune ba¬nanele şi căleşte-le. Toarnă peste ele zeama de lime şi scoate-le pe o farfurie. Caramelizează zahărul în aceeaşi tigaie şi toarnă romul.

Adaugă scorţişoara şi amestecă bine cu telul până când se topeşte zahărul. Pune bananele din nou în tigaie şi ţine-le 2 minute în caramel, întorcându-le pe toate părţile.

Topeşte ciocolata cu untul pe baie de aburi şi lasă să se răcorească. Pune într-un castron ouăle, gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare. Bate ingredientele cu telul. Toarnă compoziţia de unt şi ciocolată şi amestecă bine.

Cerne faina, amestec-o cu migdalele măcinate şi încorporeaz-o în compoziţia de ciocolată. Unge cu unt forma de tort şi presar-o cu zahăr. Umple forma cu compoziţia de ciocolată şi coace 15 minute la 200° C.

Scoate tortuleţul din formă şi aşază-l pe un platou. Taie bananele rondele şi aranjează-le deasupra lui în formă de evantai. Toarnă peste el glazură cu scorţişoară, presară-l cu puţin zahăr pudră şi serveşte-l imediat.

Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scorţişoară şi rom

Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scorţişoară şi rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.