Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scorţişoară şi rom
PrinteazaO reteta delicioasa de tortulet de ciocolata si banane, cu aroma de scrotisoara si rom din: ciocolata menaj, zahar brun, unt, faina, migdale, galbenusuri, oua, bananae, rom, scortisoara, lime si zahar pudra.
- 100 g ciocolată menaj
- 125 g zahăr brun
- 100 g unt
- 30 g faină albă
- 30 g migdale
- 2 gălbenuşuri
- 2 ouă
pentru banane:
- 10 banane mici
- 1 păhărel cu rom
- 100 g zahăr brun
- 25 g unt
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 lime
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Curăţă bananele. Topeşte untul într-o tigaie, pune ba¬nanele şi căleşte-le. Toarnă peste ele zeama de lime şi scoate-le pe o farfurie. Caramelizează zahărul în aceeaşi tigaie şi toarnă romul.
Adaugă scorţişoara şi amestecă bine cu telul până când se topeşte zahărul. Pune bananele din nou în tigaie şi ţine-le 2 minute în caramel, întorcându-le pe toate părţile.
Topeşte ciocolata cu untul pe baie de aburi şi lasă să se răcorească. Pune într-un castron ouăle, gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare. Bate ingredientele cu telul. Toarnă compoziţia de unt şi ciocolată şi amestecă bine.
Cerne faina, amestec-o cu migdalele măcinate şi încorporeaz-o în compoziţia de ciocolată. Unge cu unt forma de tort şi presar-o cu zahăr. Umple forma cu compoziţia de ciocolată şi coace 15 minute la 200° C.
Scoate tortuleţul din formă şi aşază-l pe un platou. Taie bananele rondele şi aranjează-le deasupra lui în formă de evantai. Toarnă peste el glazură cu scorţişoară, presară-l cu puţin zahăr pudră şi serveşte-l imediat.
Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scorţişoară şi rom
Pofta buna!