Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară
PrinteazaO reteta delicioasa de tortulet cu spume de iaurt si fructe de vara din: blaturi din pandispan, iaurt, smantana, foid e gelatina, zahar, pulpa de mango, banana, piersici, capsuni si frunze de menta.
- 2 blaturi din pandişpan
pentru spuma de iaurt:
- 250 g iaurt integral
- 250 ml smântână dulce
- 3 foi de gelatină (4 g fiecare)
- 100 g zahăr
- 200 g pulpă de mango
- 1 banană
- 200 g piersici
- 200 g căpşuni
pentru garnitura de piersici:
- 300 g piersici
- 150 ml apă
- 75 g zahăr
- 4 foi de gelatină (4 g fiecare)
pentru decor:
- 50 g frişcă
- 6 căpşuni
- 6 frunzuliţe de mentă
- 30 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Amestecă iaurtul cu zahărul. înmoaie foile de gelatină în apă rece, stoarce-le, topeşte-le într-un vas aşezat pe foc mic şi încorporează gelatina în iaurt. Adaugă frişca obţinută din smântână bătută şi amestecă, apoi încorporează banana, piersicile, pulpa de mango şi căpşunile tăiate cubuleţe.
Decojeşte şi taie piersicile cuburi. Toarnă apa şi zahărul într-o crăticioară şi pune la fiert. După 5 minute, adaugă cuburile de piersici, fierbe încă 5 minute şi pasează. Incorporează foile de gelatină înmuiate în apă rece şi stoarse, amestecând până la omogenizare.
Imbracă 6 cupe (cu diametrul de circa 12 cm şi înălţimea de 4 cm) cu folie alimentară. Toarnă siropul de piersici într-un strat de 1 cm. Pune-le în congelator până se întăresc, apoi umple-le cu spuma de iaurt. Nivelează şi aşază-le din nou în frigider. Decupează 4 discuri din blatul de pandişpan de aceeaşi mărime cu a cupelor.
Pune peste fiecare cupă câte un disc de pandişpan şi dă din nou la frigider pentru 2 ore. Răstoarnă cupele pe farfurii, îndepărtează folia şi decorează cu frişcă, bucăţi de căpşuni şi frunzuliţe de mentă. Presară zahăr pudră şi serveste.
Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară
Poftă bună!