Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară

Printeaza

O reteta delicioasa de tortulet cu spume de iaurt si fructe de vara din: blaturi din pandispan, iaurt, smantana, foid e gelatina, zahar, pulpa de mango, banana, piersici, capsuni si frunze de menta.

Ingrediente:Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară

  • 2 blaturi din pandişpan

pentru spuma de iaurt:

  • 250 g iaurt integral
  • 250 ml smântână dulce
  • 3 foi de gelatină (4 g fiecare)
  • 100 g zahăr
  • 200 g pulpă de mango
  • 1 banană
  • 200 g piersici
  • 200 g căpşuni

pentru garnitura de piersici:

  • 300 g piersici
  • 150 ml apă
  • 75 g zahăr
  • 4 foi de gelatină (4 g fiecare)

pentru decor:

  • 50 g frişcă
  • 6 căpşuni
  • 6 frunzuliţe de mentă
  • 30 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Amestecă iaurtul cu zahărul. înmoaie foile de gelatină în apă rece, stoarce-le, topeşte-le într-un vas aşezat pe foc mic şi încorporează gelatina în iaurt. Adaugă frişca obţinută din smântână bătută şi amestecă, apoi încorporează banana, piersicile, pulpa de mango şi căpşunile tăiate cubuleţe.

Decojeşte şi taie piersicile cuburi. Toarnă apa şi za­hărul într-o crăticioară şi pune la fiert. După 5 minute, adaugă cuburile de piersici, fierbe încă 5 minute şi pasează. Incorporează foile de gelatină înmuiate în apă rece şi stoar­se, amestecând până la omogenizare.

Imbracă 6 cupe (cu diametrul de circa 12 cm şi înălţi­mea de 4 cm) cu folie alimentară. Toarnă siropul de piersici într-un strat de 1 cm. Pune-le în congelator până se întăresc, apoi umple-le cu spuma de iaurt. Nivelează şi aşază-le din nou în frigider. Decupează 4 discuri din blatul de pandişpan de aceeaşi mărime cu a cupelor.

Pune peste fiecare cupă câte un disc de pandişpan şi dă din nou la frigider pentru 2 ore. Răstoarnă cupele pe farfurii, îndepărtează folia şi decorează cu frişcă, bucăţi de căpşuni şi frunzuliţe de mentă. Presară zahăr pudră şi serveste.

Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară

Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.