Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano

Printeaza

O reteta de tortulet de vinete cu mozzarella si oregano din: vinete, sos de rosii, mozzarella, faina alba, parmezan, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano

  • 4 vinete mari
  • 150 ml sos de roşii
  • 100 g mozzarella
  • 80 g faină albă
  • 10 linguri parmezan ras
  • 10 linguri ulei de măsline extravirgin
  • oregano
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală vinetele şi curăţă-le de coajă. Taie-le ron­dele, presară-le cu sare, pune-le în strecurătoare şi lasă-le până se scurge lichidul amar. Spală-le, usucă-le şi dă-le prin faină. Prăjeşte-le într-o tigaie mare neaderentă cu uleiul de măsline încins, apoi aşază-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de grăsime. Aranjează vinetele pe fundul unei forme pentru tort din porţelan sau din sticlă.

Presară parmezanul ras şi acoperă-le cu jumătate din cantitatea de sos de roşii. Aşază apoi felii de mozzarella, pune sare, piper şi oregano, după gust. Repetă operaţiunile încă o dată, pentru a realiza două straturi.

Setează cuptorul  la funcţia grill şi coace preparatul 20 de minute la 750 W. Scoate tortuleţul din cuptor şi lasă-1 câteva minute să se răcorească înainte de a-l servi.

Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano

Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.