Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano
PrinteazaO reteta de tortulet de vinete cu mozzarella si oregano din: vinete, sos de rosii, mozzarella, faina alba, parmezan, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.
- 4 vinete mari
- 150 ml sos de roşii
- 100 g mozzarella
- 80 g faină albă
- 10 linguri parmezan ras
- 10 linguri ulei de măsline extravirgin
- oregano
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală vinetele şi curăţă-le de coajă. Taie-le rondele, presară-le cu sare, pune-le în strecurătoare şi lasă-le până se scurge lichidul amar. Spală-le, usucă-le şi dă-le prin faină. Prăjeşte-le într-o tigaie mare neaderentă cu uleiul de măsline încins, apoi aşază-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de grăsime. Aranjează vinetele pe fundul unei forme pentru tort din porţelan sau din sticlă.
Presară parmezanul ras şi acoperă-le cu jumătate din cantitatea de sos de roşii. Aşază apoi felii de mozzarella, pune sare, piper şi oregano, după gust. Repetă operaţiunile încă o dată, pentru a realiza două straturi.
Setează cuptorul la funcţia grill şi coace preparatul 20 de minute la 750 W. Scoate tortuleţul din cuptor şi lasă-1 câteva minute să se răcorească înainte de a-l servi.
Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano
Pofta buna!