Tortulet cu iaurt si sos de afine

Printeaza

Tortulet cu iaurt si sos de afine din: biscuiti, migdale, unt, foi de gelatina, iaurt, zahar, frisca, afine, zahar vanilat, amidon, sos de afine.

Ingrediente:

pentru tortulete:

  • 80 g biscuiti integrali
  • 20 g migdale tocate
  • 30 g unt topit
  • 6 foi de gelatina
  • 400 g iaurt
  • 50 g zahar
  • 150 g frisca

sos de afine:

  • 200 g afine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml sos de afine

 

Mod de preparare:

Se zdrobesc biscuiţii; se adaugă migdalele şi untul. Se aşază pe un platou 9 inele de metal sau improvizate din folie de aluminiu (0 9 cm); se pune în ele amestecul de bis¬cuiţi; se dă la frigider.

Se înmoaie gelatina. Se amestecă iaurtul cu zahăr. Se bate frişca. Se dizolvă gelatina la foc moale şi se înglobează 3 linguri de iaurt, apoi se adaugă în compoziţia mare de iaurt; se omogenizează.

Se adaugă frişca bătută şi se înglobează. Se repartizează în inele, se nivelează şi se dă la frigider 4 ore.

Se curăţă afinele şi se amestecă apoi cu zahărul tos şi zahărul vanilat. Se amestecă amidonul cu 2-3 linguri de suc.

Restul de suc se dă în clocot şi se adaugă amidon; se amestecă la foc moale până se îngroaşă. Se adaugă afinele şi se lasă să se răcească sosul.

Se aşază tortuleţele pe farfurii de desert, se desprind inelele şi se îndepărtează; de jur împrejurul tortuleţelor se toarnă sos.

 

Tortulet cu iaurt si sos de afine

Tortulet_cu_iaurt_si_sos_de_afine

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.