Tortulet cu iaurt si sos de afine
PrinteazaTortulet cu iaurt si sos de afine din: biscuiti, migdale, unt, foi de gelatina, iaurt, zahar, frisca, afine, zahar vanilat, amidon, sos de afine.
Ingrediente:
pentru tortulete:
- 80 g biscuiti integrali
- 20 g migdale tocate
- 30 g unt topit
- 6 foi de gelatina
- 400 g iaurt
- 50 g zahar
- 150 g frisca
sos de afine:
- 200 g afine
- 2 linguri zahar
- 2 linguri zahar vanilat
- 1 lingura amidon
- 200 ml sos de afine
Mod de preparare:
Se zdrobesc biscuiţii; se adaugă migdalele şi untul. Se aşază pe un platou 9 inele de metal sau improvizate din folie de aluminiu (0 9 cm); se pune în ele amestecul de bis¬cuiţi; se dă la frigider.
Se înmoaie gelatina. Se amestecă iaurtul cu zahăr. Se bate frişca. Se dizolvă gelatina la foc moale şi se înglobează 3 linguri de iaurt, apoi se adaugă în compoziţia mare de iaurt; se omogenizează.
Se adaugă frişca bătută şi se înglobează. Se repartizează în inele, se nivelează şi se dă la frigider 4 ore.
Se curăţă afinele şi se amestecă apoi cu zahărul tos şi zahărul vanilat. Se amestecă amidonul cu 2-3 linguri de suc.
Restul de suc se dă în clocot şi se adaugă amidon; se amestecă la foc moale până se îngroaşă. Se adaugă afinele şi se lasă să se răcească sosul.
Se aşază tortuleţele pe farfurii de desert, se desprind inelele şi se îndepărtează; de jur împrejurul tortuleţelor se toarnă sos.
Tortulet cu iaurt si sos de afine
Pofta buna!