Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini
PrinteazaTortulete cappucino cu umplutura de Amarettini din: ciocolata alba, foi de gelatina, oua, zahar, cafea, frisca, espresso, cacao, bicuiti, bezele, arahide si nuga.
- 175 g ciocolata alba
- 3 foite de gelatina
- 3 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri de cafea
- 250 g frisca
- 4 linguri espresso racit
- 1 lingurita cacao
- 50 g biscuiti Amarenttini
- 5 bezele
- 50 g arahide tocate
- 1 lingura nuga
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata bucati, se pune intr-un castron metalic si se topeste la bain marie. Se inmoaie gelatina in apa rece.
Se separa ouale. Intr-un castron metalic se pun galbenusurile, zaharul, 1 albus si lichiorul de cafea si se bat spuma la bain marie.
Se ia castronul de pe foc si se incorporeaza gelatina stoarsa si ciocolata calduta. Se bat separat separat frisca si albusurile.
Se adauga crema frisca, apoi albusurile spuma. Se imparte intregul amestec in doua castroane.
In jumatate din crema se incorporeaza espresso si cacao. Se intinde acest amestec pe sase inele de tort (circa 8 cm, inaltime 6 cm), apoi se uniformizeaza.
Se faramiteaza biscuitii si bezelele si se presara peste crema. Se adauga si crema alba ramasa si se intinde.
Se lasa prajitura 2 ore la rece. Se indeparteaza inelele si se orneaza cu nuga topita si eventual boabe de cafea.
Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini
Pofta buna!
Incoming search terms:
- nuga reteta