Tortulete cu ciocolata si alune

Printeaza

Tortulete cu ciocolata si alune din: oua, faina, alune de padure, zahar, apa, suc de lamaie, ulei, coaja de lamaie, zahar vanilat, pesmet din biscuiti, zahar, lapte, unt, scortisoara, ciocolata de menaj si unt.

Ingrediente:

blat:

  • 6 oua
  • 250 g faina
  • 150 g alune de padure macinate
  • 150 g zahar
  • 50 ml apa + suc de lamaie
  • 1 lingurita ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

crema:

  • 200 g alune maruntite
  • 2 linguri pesmet din biscuiti
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat

ornare:

  • 400 g ciocolata
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Frecaţi gălbenuşurile cu 80g zahăr pana la omogenizare.

Incorporati cate 1 lin­guriţă din apa amestecată cu zeamă de lămâie şi vanilie. Sepa­rat, bateţi albuşurile spumă. Incorporati treptat zahărul şi continuaţi pana la omogenizare.

Amestecaţi, cu o paleta, de jos in sus gălbenuşurile cu albuşurile, făina, uleiul şi aromele.

Coaceţi la foc potrivit. Lăsaţi blatul la răcit în tavă, scoateţi şi tăiaţi în două foi.

Pentru cremă, fierberi laptele, adăugaţi pesmetul, zahărul, alunele şi aromele.

Amestecaţi bine şi luaţi vasul de pe foc. Când crema este călduţă, adaugati untul tăiat în cubuleţe si amestecati.

Umpleţi foile cu această cremă şi decupaţi tortuleţe cu ajutorul unei forme rotunde. Topiţi ciocolata la bain-marie.

Cu jumătate din cantitate îmbrăcaţi tortuleţele cu un strat uniform.

Lăsaţi la racit, apoi serviti.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]

Carrot Cake – Tort cu morcovi

Carrot Cake – Tort cu morcovi din: morcovi, zahar brun, ulei vegetal, oua, extract de vanilie, praf de copt, faina de grau, bicarbonat, sare, scortisoara, chimbir, cuisoare, nuci, stafide.   Ingrediente: 2 căni de morcovi rași fin 1 cană de zahăr brun 1 cană de ulei vegetal 3 ouă mari 1 linguriță de extract de […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.