Tortulete cu crema mascarpone

Printeaza

O reteta delicioasa de tortulete cu crema mascarpone din: faina, amidon, zahar, cacao neagra, oua, rom, praf de copt, zahar vanilat, mascarpone, smantana dulce, foi de gelatina si ciocolata alba.

Ingrediente:Tortulete cu crema mascarpone

pentru pandişpan:

  • 90 g făină albă
  • 80 g amidon
  • 160 g zahăr
  • 20 g cacao neagră
  • 6 ouă
  • 150 ml rom
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru cremă:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smântână dulce
  • 60 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 – 1/2 foi de gelatină

pentru decor:

  • ciocolată albă

 

Mod de preparare:

Pune într-un vas zahărul şi ouăle şi amestecă-le până când obţii o cremă moale. Adaugă făina, amidonul, praful de copt şi zahărul vanilat şi amestecă bine toate ingredientele. Imparte compoziţia în două. In prima jumătate, amestecă cacaua.

Pune cele două compoziţii în tăvi separate şi coace-le 30 de minute la 170° C, apoi lasă-le să se răcească. Taie cele două blaturi transversal şi decupează, cu ajutorul unei forme cu diametrul de 8 cm, 12 discuri din cel cu cacao şi 6 din cel fară cacao.
Inmoaie foile de gelatină într-o cană cu apă. Bate găl­benuşurile cu zahărul, adaugă mascarpone şi amestecă bine. Stoarce gelatina şi dizolv-o în puţină smântână încălzită, apoi las-o la răcit şi toarn-o peste mascarpone. Bate smân­tână şi încorporeaz-o în crema de mascarpone, amestecând de jos în sus

Stropeşte discurile de pandişpan cu rom şi umple-le cu cremă, intercalând între 2 discuri cu ciocolată unul fară. Serveşte tortuleţele decorate cu fulgi de ciocolată albă.

Tortulete cu crema mascarpone

Tortulete cu crema mascarpone

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.