Tortulete cu crema mascarpone
PrinteazaO reteta delicioasa de tortulete cu crema mascarpone din: faina, amidon, zahar, cacao neagra, oua, rom, praf de copt, zahar vanilat, mascarpone, smantana dulce, foi de gelatina si ciocolata alba.
pentru pandişpan:
- 90 g făină albă
- 80 g amidon
- 160 g zahăr
- 20 g cacao neagră
- 6 ouă
- 150 ml rom
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 250 ml smântână dulce
- 60 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 2 – 1/2 foi de gelatină
pentru decor:
- ciocolată albă
Mod de preparare:
Pune într-un vas zahărul şi ouăle şi amestecă-le până când obţii o cremă moale. Adaugă făina, amidonul, praful de copt şi zahărul vanilat şi amestecă bine toate ingredientele. Imparte compoziţia în două. In prima jumătate, amestecă cacaua.
Pune cele două compoziţii în tăvi separate şi coace-le 30 de minute la 170° C, apoi lasă-le să se răcească. Taie cele două blaturi transversal şi decupează, cu ajutorul unei forme cu diametrul de 8 cm, 12 discuri din cel cu cacao şi 6 din cel fară cacao.
Inmoaie foile de gelatină într-o cană cu apă. Bate gălbenuşurile cu zahărul, adaugă mascarpone şi amestecă bine. Stoarce gelatina şi dizolv-o în puţină smântână încălzită, apoi las-o la răcit şi toarn-o peste mascarpone. Bate smântână şi încorporeaz-o în crema de mascarpone, amestecând de jos în sus
Stropeşte discurile de pandişpan cu rom şi umple-le cu cremă, intercalând între 2 discuri cu ciocolată unul fară. Serveşte tortuleţele decorate cu fulgi de ciocolată albă.
Tortulete cu crema mascarpone
Pofta buna!