Tortulete crocante
PrinteazaTortulete crocante din: faina, unt, praf de copt, sare, ciocolata, oua, zahar, miere, cafea, vanilie, smantana, alune, frisca.
Pentru blat:
- 125 g făină
- 115 g unt
- o linguriţă praf de copt
- 1/4 linguriţă sare
- 150 g ciocolată de menaj
- 3 ouă mari
- 50 g zahăr
- 3 linguriţe miere
- o lingură cafea tare
- esenţă de vanilie
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 150 g alune nesărate
Pentru servit:
- 300 g frişcă
- bănuţi de ciocolată
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina, sarea şi praful de copt şi apoi se cern.
Se topesc ciocolata şi untul, iar ouăle şi zahărul se. amestecă pentru a obţine o cremă în care se adaugă mierea, vanilia, cafeaua.
Se adaugă încet ciocolata şi untul topite, se amestecă şi apoi se pune amestecul de făină
. Se toarnă într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie.
Se coace 40 de minute, se lasă să se răcească şi apoi se taie mici porţii cu ajutorul unui cerc de metal.
Pentru glazură se amestecă la bain marie ciocolata cu smântână pentru frişcă.
Când s-a topit, se trage de pe foc şi se pun alunele mărunţite uşor.
Se scufundă micile prăjituri în glazură, se aşază pe un grătar şi se lasă să se închege. Se decorează cu frişcă şi bănuţi de ciocolată.
Tortulete crocante
Pofta buna!