Tortulete cu ciocolata
PrinteazaTortulete cu ciocolata din: ciocolata cu lapte, margarina, zahar pudra, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, martipan, suc de portocale, perle de zahar.
aluat:
- 250 g ciocolata cu lapte
- 80 g margarina
- 100 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 200 g faina
- 2 lingurite rase praf de copt
- 100 ml lapte
- 1 pra sare
ornat:
- 100 g masa de martipan
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita suc de portocale
- perle de zahar albe si rosii
- circa 8 linguri suc de portocale
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se tapetează cu suporturi individuale de hârtie adânciturile unei forme de brioşe. Se topeşte ciocolata şi se lasă să se răcească. Cu telul, se bate margarina cu zahăr pudră şi zahăr vanilat. Se separă ouăle, iar gălbenuşurile se înglobează pe rând în compoziţia de margarină.
Se înglobează şi făina amestecată în prealabil cu praf de copt, alternând cu laptele. Apoi se înglobează ciocolata topită. Se bat albuşurile cu sare; o treime din cantitate se înglobează în compoziţie, apoi se adaugă restul şi se omogenizează uşor, cu mişcări verticale.
Aluatul se repartizează în forme şi se coace 40 min. Se scot brioşele din forme. Se rade marţipanul şi se frământă cu 40 g zahăr pudră; compoziţia se aşază între două straturi de folie şi se întinde cu sucitorul o foaie groasă de 1/2 cm. Din ea se decupează 24 de urechi de iepuraş şi 24 de dinţişori.
Restul de zahăr pudră se amestecă împreună cu sucul de portocale; cu această glazură se vor lipi pe brioşe ochii şi nasul de iepuraş, din drajeuri de zahăr. Apoi, tot cu glazură, se pictează mustăţile, după care se lipesc şi dinţii. Urechile se fixează cu scobitori.
Tortulete cu ciocolata
Pofta buna!